AltenaBommelerwaard

Riethorst Stromenland en Prisma bezegelen samenwerking

0

In Geertruidenberg wordt door De Riethorst Stromenland het nieuwe woonzorgcomplex De Riethorst gerealiseerd. Een uniek concept, waarbij veel aandacht is voor bewegingsruimte en keuzemogelijkheden voor klanten. Om op een veilige manier in vrijheid te leven, wordt gebruikgemaakt van verschillende technologische hulpmiddelen.

Wat dit project ook uniek maakt is de samenwerking met Prisma, een organisatie die zich richt op mensen met een verstandelijke beperking. 15 van de 90 appartementen in het nieuwe complex zijn gereserveerd voor klanten van Prisma. Op maandag 17 december jl. hebben de bestuurders van De Riethorst Stromenland en Prisma een overeenkomst getekend om de samenwerking te bezegelen.

Dezelfde waarden
Mireille de Wee, bestuurder van De Riethorst Stromenland, geeft aan dat de waarden van beide organisaties overeenkomen. “We vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan een waardevol leven voor onze klanten. Eigen regie en individuele mogelijkheden staan hierbij centraal. Deze gedeelde visie is een belangrijk uitgangspunt voor de samenwerking.”

Expertise
“Door deze samenwerking kunnen we de kennis en expertise van beide organisaties bundelen”, vertelt Jaap de Bruin, voorzitter Raad van Bestuur van Prisma. “We zien veel overeenkomsten in ziektepatronen en gedrag bij onze doelgroepen en kunnen veel van elkaar leren en elkaar aanvullen.”

Medewerkers
De samenwerking maakt het bovendien mogelijk om samen een gemeenschappelijke uitdaging aan te gaan, namelijk het personeelstekort in de zorg. Medewerkers zouden in de nacht bijvoorbeeld zowel voor klanten van De Riethorst Stromenland als van Prisma beschikbaar kunnen zijn. Ook wordt bekeken of klanten van Prisma wellicht binnen De Riethorst Stromenland aan de slag kunnen.

Naar verwachting gaat de eerste spade voor het nieuwe woonzorgcentrum in maart 2019 in de grond en opent het rond de zomervakantie van 2020 zijn deuren.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena