Bommelerwaard

Privacy, zo doen we het in de Bommelerwaard

0

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel en de Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard stelden samen richtlijnen vast hoe wij omgaan met privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze richtlijnen staat zorgvuldigheid voorop. Wij vinden uw privacy en de bescherming van uw gegevens belangrijk!

Zorgvuldigheid staat voorop
Iedere gemeente verwerkt veel gegevens van haar inwoners, zo ook de gemeente Zaltbommel en Maasdriel. Alleen zo kunnen wij er bijvoorbeeld voor zorgen dat u snel uw paspoort krijgt, u staat ingeschreven op het juiste adres of u de zorg krijgt die u nodig heeft. In de omgang met uw gegevens hanteren wij een aantal richtlijnen. Deze richtlijnen hebben wij voor u op een rijtje gezet in een  infographic Privacy en gegevensbescherming (PDF, 258.3 kB). Zo waarborgen wij de bescherming van uw persoonsgegevens.

Meer rechten voor u
Met de komst van deze nieuwe privacywet heeft u een aantal nieuwe rechten. Zo heeft u bijvoorbeeld het recht op inzage in de gegevens die wij van u hebben. En u heeft het recht een verzoek in te dienen om onjuiste gegevens te corrigeren. Een verzoek voor het inzien of aanpassen van uw gegevens kan online. Bij ons langskomen kan natuurlijk ook!

Heeft u vragen of klachten over privacy?
Of vindt u dat de gemeente onzorgvuldig is omgegaan met uw privacy of ten onrechte uw persoonsgegevens heeft verwerkt? Neemt u dan contact op met onze functionaris voor de gegevensbescherming, kortweg FG genoemd. U bereikt de FG door te mailen naar  fg@bommelerwaard.nl of te bellen naar telefoonnummer 0418 681 681.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard