Bommelerwaard

Opfrissing in de gelederen van D66 Bommelerwaard

0

Manon Beekhuijzen is de nieuwe voorzitter van D66 Bommelerwaard. Zij volgt Piet van Wesemael op, die de voorzittershamer vrijwel de hele vorige raadsperiode hanteerde. De entree van Beekhuijzen past in de opfrissing die momenteel gaande is bij D66, waar Elke Meyers-Smulders per 13 december Thom Ummels opvolgt als raadslid in Zaltbommel.

Daarmee is D66 Bommelerwaard weer helemaal op sterkte. Piet van Wesemael besloot zijn functie als voorzitter vacant te stellen na de laatste raadsverkiezingen. Zijn voornaamste doel was om D66 in de beide gemeenten van de Bommelerwaard vertegenwoordigd te krijgen. Deze missie is geslaagd. Sinds maart 2018 is D66, net als in Zaltbommel met 1 zetel, onderdeel van de gemeenteraad van Maasdriel. Daarmee kwam het moment om het roer over te dragen. De leden kozen voor Manon Beekhuijzen uit Hedel als hun nieuwe voorzitter.

Manon Beekhuijzen is erg gemotiveerd om D66 verder te laten groeien in de Bommelerwaard door samen met de leden in de verschillende kernen maatschappelijk actief te zijn. Ze wil graag gezamenlijk goede initiatieven steunen en nieuwe initiatieven uitrollen. Op deze manier kan iedereen vanuit zijn eigen kracht bijdragen aan verdere groei van D66.

Elke Meyers-Smulders in de raad
Vanwege zijn verhuizing naar Flevoland is de raadszetel van Thom Ummels vacant. Nummer 2 van de kieslijst, de Bommelse Elke Meyers-Smulders volgt hem op als raadslid van D66 in de raad van Zaltbommel. Haar benoeming staat op de agenda van de raad van donderdag 13 december.

Elke Meyers is in het dagelijks leven naast haar moederschap werkzaam als zelfstandig ondernemer binnen de jeugdzorg. Als nieuw raadslid wil ze door middel van gesprekken met inwoners, bij hen thuis of op straat, de afstand tussen politiek en inwoners van de gemeente verkleinen, om hun stem nog beter te laten horen.

Daniëlle Vlasman nieuw bestuurslid
Naast Piet van Wesemael trad ook Aart Harder terug uit het bestuur van D66 Bommelerwaard. Daniëlle Vlasman uit Rossum neemt de vacante positie in het bestuur in als zijn opvolger. Daarmee is het bestuur op volle kracht met verder secretaris Liesbeth Faas, penningmeester Martijn Derksen en algemeen bestuurslid Mieke Boas. Daniëlle was de drijvende kracht achter de entree van D66 in Maasdriel en is in oktober tevens benoemd als reserve commissielid in Maasdriel.

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard