Altena

Openen groen schoolplein prins Willem Alexander school in Eethen

0

In de begroting van 2018 is door de gemeente Aalburg een bedrag beschikbaar gesteld voor de basisscholen van Aalburg om hun schoolplein te vergroenen. De scholen zijn, meestal in samenspraak met leerlingen en hun ouders, voortvarend aan de slag gegaan met plannen om hun schoolplein groener en educatiever te maken.

Bij de Prins Willem Alexander school is een middag georganiseerd waarbij de leerlingen mochten aangeven wat zij graag zouden zien op hun nieuwe schoolplein. Buro Lubbers heeft hier uiteindelijk een ontwerp voor gemaakt. Het ontwerp voor het schoolplein van de Prins Willem Alexander school hangt samen met de plannen die er liggen voor de ontwikkeling van de naastgelegen grond tot Park Eethen.

Het is de bedoeling dat het schoolplein verbonden gaat worden met het park door een bruggetje en er een aantal educatieve elementen terug gaan komen in het park voor kinderen. Voor de ontwikkeling van het park ligt er inmiddels een ontwerp waarmee men begin 2019 verder gaat richting uitvoering.

Aan het schoolplein wordt momenteel de laatste hand gelegd. Wethouder Schreuders zal op maandag 10 december om 13.00 uur samen met de kinderen van de Prins Willem Alexander school het groene schoolplein openen.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena