Altena

Openen groen schoolplein de Hoeksteen in Wijk en Aalburg

0

In de begroting van 2018 is door de gemeente Aalburg een bedrag beschikbaar gesteld voor de basisscholen van Aalburg om hun schoolplein te vergroenen. De scholen zijn, meestal in samenspraak met leerlingen en hun ouders, voortvarend aan de slag gegaan met plannen om hun schoolplein groener en educatiever te maken.

Bij de Hoeksteen in Wijk en Aalburg hebben de leerlingen bedacht hoe zij wilden dat hun nieuwe schoolplein eruit kwam te zien, vervolgens is hier een ontwerp van gemaakt. Ook ouders hebben hun steentje bijgedragen. De afgelopen weken werd er op de
zaterdagen hard gewerkt aan het nieuwe plein. Naast een groener schoolplein worden bij een aantal Aalburgse scholen de komende maanden ook zonnepanelen geïnstalleerd.

Wethouder Schreuders, wethouder van Loon en wethouder Bouman zullen op dinsdag 18 december om 14.00 uur samen met de kinderen van De Hoeksteen het groene schoolplein openen. Tevens wordt er stil gestaan bij het feit dat de school binnenkort verduurzaamd wordt met zonnepanelen.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena