Bommelerwaard

Hartverwarmende wereldlichtjesdag

0

Zondag­avond 9 december werd Wereldlichtjesdag voor het eerst in Kerkdriel gevierd. In samen­wer­king met de PKN gemeente, Termonde uitvaartzorg en de Franciscus­parochie was een bijeenkomst in de St. Martinus­kerk georga­ni­seerd.

Afgewisseld door stukken pianomuziek van Peter Korlaar klonken herkenbare, aangrijpende en bemoedigende woorden door ds Maria Baan, Mirjam van Haag, pater Roland Putman en Marlies Grandia. Centraal stond een hart van licht op de trappen voor het altaar. In en op het hart werden lichtjes ontstoken terwijl de namen van overleden kinderen klonken.

Na de viering werden de foto’s weer mee naar huis genomen en bleef een groot brandend hart over. De bijeenkomst werd afgesloten met het ontsteken van de gedachtenisboom buiten. Door ouders, grootouders, maar ook kleine kinderen kregen namen van dierbaren een plek in de boom.

Onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade werd er nog nagepraat en was er ruimte om bemoedigende en ontroerende ervaringen te delen.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard