Bommelerwaard

Grote oefening dijkcontrole Waterschap

0

Op zaterdag 1 december werd een grote oefening dijkcontrole gehouden door het Waterschap in Tiel. Een 45 tal mensen ging op pad om in groepje van drie mensen om de dijken langs de rivieren te controleren.

De simulatie was dat de waterstand op 17 meter zou staan en op verschillende plaatsen werd met bordjes aangegeven wat de situatie ter plaatse zou zijn. Dat kom zowel binnen- als buitendijks zijn en er moest dus zorgvuldig worden gezocht.

Wij werden uitgenodigd om op pad te gaan in het gebied langs de Waal tussen Herwijnen en richting Gorinchem, waar verschillende bordjes werden gevonden met de nodige problemen. De gevonden problemen werden direct per mobilofoon doorgegeven aan de centrale waar de gegevens werden verwerkt en in kaart gebracht.

Een oefening die, zoals wij hebben waargenomen, bijzonder serieus werd afgehandeld. Uiteraard werden in de oefening de werkelijke problemen ook meegenomen die werden waargenomen.

Een niet zo simpele klus waar je behoorlijk wat kilometers moet afleggen in dikwijls onbegaanbare plaatsen langs de rivier. Het simpelste was het lopen halverwege de dijk waar nat gras samen met de glooiing van de dijk als snel de spieren liet voelen, en dat kilometers lang.

Een bijzondere ervaring hoe onze dijken wordt gecontroleerd voor de veiligheid van iedereen die achter die dijk leeft.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard