Bommelerwaard

Eindejaarsbijeenkomst Nederhemert groot succes

0

Zaterdag 29 december organiseerde dorpsraad Nederhemert een eindejaarsbijeenkomst in dorpshuis de Gaarde in Nederhemert. Dit werd een groot succes met 20 aanmeldingen voor Heel Hèmert Bakt, 7 nominaties voor de Hèmertse Held en veel kinderen die mee deden met de lampionnenoptocht. Voor de inwoners waren oliebollen, appelbeignets, soep, broodjes kroket of frikandel, koffie, thee en chocolademelk beschikbaar gesteld.

Vele inwoners wisten de weg te vinden naar het dorpshuis. De taarten werden beoordeeld door een 5-koppige jury, bestaande uit een chef- kok die is gespecialiseerd in patisserie, een oud-banketbakker, een leerlinge van de bakkersopleiding, een wethouder en gebiedsmanager van de gemeente Zaltbommel. Zij beoordeelden de genummerde taarten op uiterlijk, smaak, originaliteit en kwaliteit.

De taart van Anja van Diggelen werd door de jury als beste taart van Nederhemert gekozen en won daarmee de trofee en mag een minuut lang gratis winkelen bij COOP Van de Vliet. Daaronder waren de verschillen miniem en bedroeg het verschil tussen de nummer 3 en 4 uiteindelijk maar een halve punt. Op de tweede plaats eindigde de jonge Esmee Kreling en de derde plaats was voor Joanne Verheij. Het publiek kon de taarten alleen maar beoordelen op uiterlijk en deze publieksprijs werd gewonnen door Corry Oomen. Na de prijsuitreiking mocht het publiek de taarten zelf proeven.

De Hèmertse Held 2018 is Willie Weijma-Hovestadt geworden. Zij staat altijd voor iedereen klaar en is een luisterend oor. Ook is ze mede-oprichtster van De Helpende Hand, een organisatie van vrijwilligers die inwoners belangeloos helpen met verschillende dingen. Willie gaat bij verschillende mensen op huisbezoek die bijvoorbeeld eenzaam zijn of even met zichzelf in de knoop zitten. Daarbij is ze ook vrijwilligster bij de basisschool en is met haar 30 lentes jong ook gewoon druk met haar gezin thuis. Iemand die zich bijzonder inzet voor de samenleving.

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard