Bommelerwaard

Brede inbreng uit samenleving in nieuw beleid arbeidsmigranten

0

In het voorjaar van 2019 leg de gemeente Zaltbommel het aangepaste beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten voor aan de gemeenteraad. De uitkomsten van gesprekken met een breed maatschappelijk panel en de enquête zijn belangrijke input voor ons bij de aanpassingen van dit beleid. Hiermee kunnen we nu aan de slag.

Een infographic (PDF, 97.1 kB) laat de belangrijkste uitkomsten van de enquête zien. U vindt deze ook op de middenpagina’s in Het Kontakt van 5 december. U kunt ook het volledige onderzoeksrapport (PDF, 623.8 kB) raadplegen.

Wethouder Gijs van Leeuwen: “Ruim 1500 mensen namen de tijd om de enquête in te vullen. Dit geeft aan dat het onderwerp leeft. De resultaten geven een goed beeld van wat u belangrijk vindt bij de huisvesting van arbeidsmigranten. Bedankt voor uw tijd!”

Belangrijkste uitkomsten enquête huisvesting arbeidsmigranten

De top 3 voorkeuren van mogelijkheden voor huisvesting van arbeidsmigranten is:

  1. Op het erf van de tuinder of agrariër (75%)
  2. Geconcentreerde, grootschalige huisvesting (32%)
  3. In woningen in dorp of wijk (30%)

Respondenten hadden zowel oog voor de manier waarop arbeidsmigranten wonen als voor de veiligheid van de omgeving. De vragen in de enquête gingen onder meer over de omvang en locatie van de huisvesting en over het samenleven met arbeidsmigranten.

4 december laatste panelavond

Tijdens de laatste panelavond gingen panelleden en raadsleden met elkaar in gesprek over de opbrengst van de panelavonden en de uitkomsten van de enquête. Want dat is voor ons, naast de uitkomsten van de enquête, belangrijke input voor het beleid.

Koersen op vaststelling beleid in voorjaar

Wij werken nu verder het beleid uit. Onder andere de controle op het beleid werken we nog nader uit. Waarschijnlijk stelt het college in februari het beleid vast. Daarna kan iedereen die dat wil nog in de carrousel meepraten over het beleid. Naar verwachting stelt de gemeenteraad het nieuwe beleid komend voorjaar vast. Aansluitend informeren we u over de uitkomst hiervan.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard