Altena

AfvalAltena in 2019 in de gemeente Altena

0

Een nieuwe gemeente, een nieuw gemeentehuis, andere openingstijden. Wat verandert er per 1 januari 2019?

Vanaf 1 januari 2019 vormen de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem samen de gemeente Altena. Het gemeentehuis is in Almkerk, Sportlaan 170.

Ook in de gemeente Altena wordt er  op afspraak. Vanaf 3 januari 2019 bent u met een afspraak van harte welkom op het gemeentehuis in Almkerk. Het gemeentehuis is 4 dagen per week open van 08.30 tot 17.00 uur. Op dinsdag en donderdag tot 20.00 uur. Op vrijdag zijn ze tot 13.00 uur open, en tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar.

AfvalAltena voor de ophaaldagen
Weten wanneer uw afval wordt opgehaald? Download de app AfvalAltena. Gebruikt u al de AfvalWijzer-app? Die blijft nog even in de lucht. Maar wijzigingen worden niet doorgevoerd. Ook bericht de gemeente in die app geen nieuws meer. Vervang uw app dus door AfvalAltena.

Uw afvalkalender bekijken kan ook altijd via www.mijnafvalwijzer.nl

De ophaaldienst van Renewi rijdt in de gemeente Altena een nieuwe route. Het kan dus zijn dat op uw adres afval op een andere dag wordt opgehaald dan u gewend was. Woont u in het buitengebied? Dan kan de ophaaldag van afval bij u zelfs anders zijn dan bij de buren. Check dus altijd de AfvalAltena-app of www.mijnafvalwijzer.nl

Drie milieustations
In de gemeente Altena zijn 3 milieustations: in Hank, Giessen en Werkendam. U kunt bij de milieustations alleen met pin betalen.

De openingstijden, het afval dat u weg kunt brengen, en de eventuele kosten, zijn mogelijk anders dan in uw oude gemeente. Check voor u naar het milieustation gaat dus eerst of u bepaald afval weg mag brengen, wat het kost, en wanneer het kan.

Afvalstoffenheffing 2019
Iedereen in Altena betaalt hetzelfde tarief, € 132,00 per jaar.

Daarnaast betaalt u per aanbieding van de container met restafval:

  • voor een container van 140 liter betaalt u € 5,55
  • voor een container van 240 liter betaalt u € 9,50
  • per inworp in een ondergrondse container: € 1,10

Het aanbieden van de GFT-container is gratis.

 

 

 

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena