Bommelerwaard

Aanvaring tussen drie schepen op de Waal bij Brakel

0

Op de Waal bij Brakel zijn vanavond ter hoogte van de veerdienst drie schepen met elkaar in aanraking gekomen. Een duwboot (de Veerhaven 8) kwam in aanvaring met een ander schip waardoor de vier duwbaken losraakten van de duwboot. Vervolgens kwam er een tanker met gevaarlijke stoffen aan boord in aanraking met een van de losgeslagen duwbakken. De tanker is vervolgens aan de kant van Herwijnen voor anker gegaan.

Er zijn geen gevaarlijke stoffen ontsnapt, het is echter niet duidelijk of deze tanker schade heeft opgelopen. Het schip dat in aanraking kwam met de duwboot maakte wel water, maar gevaar voor zinken is er volgens een woordvoerder van de brandweer niet.

De brandweer uit Brakel moest ongeveer een uur wachten op een blusboot uit Tiel die vervolgens enkele brandweermannen aan boord nam om de schepen te inspecteren. Rijkswaterschap gaat onderzoeken hoe de aanvaring is ontstaan. Vanwege de Kerstdagen was er weinig vrachtverkeer op de Waal, de veerdienst tussen Brakel en Herwijnen was wel uit de vaart genomen.

Videoverslag Hans Verbeek

Aanvaring tussen drie schepen op de Waal bij Brakel | OKE TV

Aanvaring tussen drie schepen op de Waal bij Brakel | Ook op Oke TV OKÉ FM

Geplaatst door Oke TV op Dinsdag 25 december 2018

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard