Altena

Zorglocatie Altenahove in Almkerk ontvangt minister en CDA-fractie

0
Foto René Schotanus

Minister Hugo de Jonge bracht woensdagmiddag 7 november op uitnodiging van CDA Altena een werkbezoek aan zorglocatie Altenahove in Almkerk. Ondanks de strakke planning maakte de bewindsman nadrukkelijk tijd vrij voor gesprekjes met bewoners en zorgpersoneel.

Het bezoek van de minister maakte onderdeel uit van de promotietour van de plaatselijke CDA- fractie door het Land van Heusden en Altena. De CDA-fractie is momenteel on tour vanwege de herindeling van de gemeente Altena. De minister vertelde dat hij het Land van Heusden en Altena nog van vroeger kent. “Ik zong als student regelmatig in de kerk van Sleeuwijk. Als ik aan dit gebied denk, denk ik dus altijd aan mooie muziek. Maar die muziek moeten we samen maken door elkaar continu te bevragen waar de zorg beter van wordt. Dat is precies wat ik hier vanmiddag kom doen.”

Vol programma
In de ruim anderhalf uur dat Hugo de Jonge in Almkerk was, werkte de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een vol programma af. Er was een lunch en een presentatie van zorgbestuurder Mireille de Wee van De Riethorst Stromenland. Hij bekeek een film over de bevlogen visie van de zorgorganisatie en kreeg een rondleiding door de Almkerkse zorglocatie.

Tijdens de rondleiding ging De Jonge met diverse bewoners van afdeling Wilgenroos in gesprek en liet zich door contactverzorgende Kim van het Einde informeren over hoe het zorgpersoneel haar dagelijkse taken uitvoert. “Hoeveel personeel is er per afdeling? En redden jullie het met het aantal verzorgenden op 26 bewoners?” Al pratend met haar nam hij een kijkje in de gezamenlijke woonkamers en in de kamer van een bewoner. “Wat een prachtige zorglocatie. En de bevlogenheid van de mensen voel ik op de werkvloer.”

Koffie met bewoners
Na de rondleiding vroeg de minister of er nog tijd was voor een kop koffie met bewoners. Ondanks de beperkte tijd deed hij zijn best zoveel mogelijk mensen te spreken. In de tussentijd vermaakte cabaretier en zangeres Bettina Kraaieveld de aanwezigen in de Almzaal met liedjes en korte sketches.

De minister sprak ook nog nadrukkelijk de plaatselijke CDA-fractie en de medewerkers van de zorglocatie toe. “Nergens in de wereld is de zorg zo goed geregeld als in Nederland. Toch vinden we allemaal dat de zorg nog beter kan. Zodat zorgmedewerkers ook echt het verschil kunnen maken, met meer persoonlijke aandacht en voldoende tijd voor wie het nodig heeft. Het is mijn drive om me hiervoor in te zetten. En ik zeg altijd: Als oma er niks van merkt wat we doen, dan doen we het niet goed. Dit kabinet heeft extra geld vrijgemaakt voor de zorg. Dat geld moet leiden tot extra aandacht.

Maar geld maakt geen zorg. Mensen doen dat. Het raakte me vandaag met hoeveel liefde en toewijding iedereen zich hier voor de bewoners inzet. Om die betrokkenheid draait het in de zorg. En natuurlijk moeten we samen stevig in gesprek blijven hoe we in de toekomst de zorg nog beter kunnen maken. Er ligt een enorme klus om voldoende zorgpersoneel te vinden en te behouden, en om de kwaliteit van de zorg op peil te houden. Daarin hebben we elkaar allemaal nodig.”

Lijsttrekker Roland van Vugt beloofde dat de plaatselijke fractie zich voor deze missie gaat inzetten. Hij bedankte de minister voor zijn komst en De Riethorst Stromenland voor de gastvrije ontvangst. “We hebben in korte tijd veel gezien. Vooral hoe hier met veel passie gewerkt wordt. Dat gebeurt vanuit het hart. Precies zoals wij het als CDA graag zien.”

Een dansje met de minister
Cabaretier en zangeres Bettina Kraaieveld sloot de middag af met een mini-interview met de minister. Tot slot daagde ze de minister met ‘de kekke schoenen’ uit voor een dansje met een van de aanwezigen. De gelukkige werd medewerkster Harriet Verhoeven. De gezamenlijke ‘Rock Around The Clock’ was echter maar van korte duur. Het was de hoogste tijd voor de bewindsman om te gaan. De minister vertrok naar zijn volgende afspraak. En de plaatselijke CDA-politici vervolgden hun promotour bij de ouderen in de naastgelegen zorglocatie Antonia.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena