Altena

Waarnemend burgemeester voor de nieuwe gemeente Altena

0

De commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant heeft, gehoord de wensen van de fracties uit de gemeenteraad, de heer M.A. (Marcel) Fränzel tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Altena benoemd.

De gemeente ontstaat op 1 januari 2019 door de samenvoeging van de gemeenten Woudrichem, Werkendam en Wijk en Aalburg. De waarneming geldt tot de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester is afgerond.

Marcel Fränzel begeleidt, sinds 2016, als extern voorzitter de fusie tussen Werkendam, Woudrichem en Wijk en Aalburg. Voordien was hij waarnemend burgemeester in Oosterhout (2018), Meijerijstad (2017) en Veghel (2016). Meijerijstad kwam tot stand door de samenvoeging van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. In 2015 was hij waarnemend burgemeester in de gemeente Noord-Beveland. De heer Fränzel heeft in het onderwijs gewerkt, is als toezichthouder betrokken bij diverse onderwijsinstellingen. Hij was lid van de Raad van Amersfoort en wethouder (1990—2002) en nadien burgemeester van de gemeente Woensdrecht 2002-2013).

‘De fractievoorzitters zijn unaniem verheugd met het aanwijzen van de heer M.A. Fränzel als waarnemend burgemeester voor de gemeente Altena. De voorzitters beschouwen het als een pré dat hij ruime ervaring heeft bij de voorbereidingen van de fusie tot de gemeente Altena en met zijn ervaring als waarnemend burgemeester bij fusiegemeente Meijerijstad.’

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena