AltenaSport

Vijfde plaats voor zevental Biesboschzwemmers

0

Zeven jonge zwemmers van de Biesboschzwemmers hebben in Roosendaal deelgenomen aan de Brabantse editie van de Minioren Club Meet. Dit is een ploegen wedstrijd voor zwemmers tussen 6 en 11 jaar. Vooraf waren de verwachtingen qua eindklassering niet hoog, maar na drie uur wedstrijd bleken de Biesboschzwemmers als vijfde van de twaalf ploegen geëindigd te zijn.

De meest succesvolle zwemster deze middag was Jansje de Ridder. Jansje startte op de 50 vlinderslag en 100 wissel- en vrije slag en op alle nummers wist ze haar beste tijden aan te scherpen. De vlinderslag ging ruim twee seconden sneller en op de wisselslag ging er drie seconden van haar tijd af. De grootste sprong maakte Jansje op de ‘vrij’, ze zwom zeven en een halve seconde van haar tijd af.

Anne Lisman wist op twee nummers zich te verbeteren. Anne verbeterde zich op de 100 wissel- en vrije slag. De vrije slag ging een seconde sneller en de wisselslag bijna een halve seconde.

Emma van der Spoel, Tess en Maud Vonk waren de laatste meisjes die een persoonlijk record zwommen. Emma verbeterde zich met bijna twee seconden op de 50 meter schoolslag. Maud wist haar 50 meter vrije slag met exact vijf seconden aan te scherpen. Op de 50 rugslag zou Maud ook haar tijd aangescherpt hebben, maar helaas had ze niet goed aangetikt en was haar tijd uit de uitslag gehaald. Tess was vandaag minder in vorm, maar toch was ze halverwege de 100 ‘vrij’ drie honderdsten van een seconde sneller dan ooit.

Lars de Kooter was de enige jongen die in Roosendaal aan de start kwam. Lars wist aan het einde van de dag zijn tijd op de 100 wisselslag aan te scherpen. Lars zwom drie tienden van zijn tijd af. Zijn zusje, Amy, zwom voor het eerst 50 meter van de rug-, school- en vrije slag. Helaas was ze te snel weg bij de rug- en schoolslag, dus kwam haar tijd niet in de uitslag te staan. Op de vrije slag ging alles goed en wist Amy bij de top tien te finishen.

Over een kleine maand staat de volgende wedstrijd voor deze jonge zwemmers gepland. Zij zullen dan samen met nog ongeveer 10 zwemmers deelnemen aan de twee wedstrijd van het minioren en junioren circuit.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena