Bommelerwaard

VGZ nieuwe partner voor de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel

0

Vanaf 1 januari 2019 is VGZ de nieuwe partner van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel voor de collectieve zorgverzekering voor minima.  Menzis heeft de huidige overeenkomst met de gemeenten per 1 januari 2020 opgezegd. De gemeenten zijn op zoek gegaan naar een alternatief en hebben een vergelijkbaar aanbod georganiseerd in samenwerking met VGZ.

Vanaf 1 januari 2019 bieden de gemeenten in de Bommelerwaard de collectieve zorgverzekering van VGZ aan voor inwoners die daarvoor in aanmerking willen komen. Voor inwoners die nu de collectieve zorgverzekering van Menzis hebben veranderd er niets. Zij behouden in 2019 hun verzekering. Na de zomer van 2019 worden de betreffende inwoners persoonlijk geïnformeerd over de overstap in 2020.

Collectieve zorgverzekering voor minima
De gemeente Maasdriel biedt al jaren in samenwerking met de gemeente Zaltbommel een collectieve zorgverzekering voor minima aan voor inwoners met een laag inkomen. Doel van deze collectieve zorgverzekering is dat mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten zich goed verzekeren. Hiermee voorkomen we dat ze door hoge zorgrekeningen schuldenproblematiek opbouwen. Zo is in de verzekering een flink aantal vergoedingen opgenomen waar mensen met een chronische ziekte of handicap veel gebruik van maken.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard