OKE Media

Verkeersveiligheid rondom Vlechtwerk Werkendam

0

De nieuwe verkeerssituatie ter hoogte van de Wilgenlaan en de Vissersdijk in Werkendam was even
wennen, maar de verkeersveiligheid voor de kinderen staat voorop.

Veiligheid Hooftlanden/Sportlaan
De snelheid bij de Hooftlanden en de Sportlaan lag hoger dan de aangegeven 30 km per uur. Om de hardrijders op snelheid te sturen zijn er versmallingen aangebracht ter hoogte van de Wilgenlaan en de Vissersdijk in de vorm van plantenbakken. Deze staan niet helemaal tegen het trottoir zodat de fietsers er ook gewoon veilig kunnen rijden naast de auto’s.

Wat is er veranderd?
Voor meer verkeersveiligheid tijdens schooltijden is er naast de plantenbak een uitneembare paal geplaatst tussen 8.00 en 8.30 uur en tussen 14.00 en 14.30 uur. De weg is daarmee 2 keer per dag een half uur afgesloten voor automobilisten.

Voorheen stonden daar verkeersregelaars die de auto’s tegen hielden. Het tijdelijk afsluiten is belangrijk voor de verkeersveiligheid voor alle schoolgaande kinderen aan de Hooftlanden en Sportlaan. De paal wordt bediend door de Verkeersbrigadiers.

Over enkele maanden wordt gekeken of deze manier van afsluiten het gewenste effect heeft.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit OKE Media