Altena

Verkeersbrigadier bij de kruising Van Randwijklaan/Zaagbekstraat

0

Sinds afgelopen week heeft de gemeente Werkendam een eigen Verkeersbrigade. Na een opleiding door de politie zijn zij officieel aangesteld door Wethouder Van Oosten.

Een groep ouders en grootouders vertegenwoordigd vanuit t’ Kompas, de Groenewegenschool en de Sigmondschool hebben de handen ineen geslagen en helpen de schoolgaande kinderen om veilig over te steken bij de kruising Van Randwijklaan/Zaagbekstraat. Vooralsnog staan zij er alleen in de ochtend. Dan is de drukte op de weg het hoogst vanwege het schoolgaande verkeer en het woon werkverkeer.

De brigadiers zijn officieel aangesteld om het verkeer te mogen regelen.
De aanwijzingen die zij geven zijn dus niet vrijblijvend. Wanneer een stopteken wordt gegeven geldt dat niet alleen voor automobilisten maar ook voor de fietsers.

Sinds deze week brigadieren de vrijwilligers zelfstandig. Wethouder Matthijs van Oosten:“Het is mooi om te zien hoe snel de kinderen het systeem oppakken. Bij de oversteek stoppen ze op/bij het trottoir of het zebrapad. Vervolgens steken ze, te voet en recht over op aanwijzing van de brigadier. Het schuin en al fietsend oversteken en tegen het verkeer in fietsen neemt met de dag af. We willen nadrukkelijk aan de ouders vragen om het goede voorbeeld te blijven geven. Daar begint de verkeersopvoeding, aangevuld door verkeersles op school.”

Informatie en/of opgeven
De gemeente kan nog extra Verkeersbrigadiers gebruiken. Wilt u zich opgeven dat kan door uw naam, telefoonnummer en e-mailadres af te geven bij de directeur van school, bij één van de brigadiers of via verkeer@werkendam.nl. U bent meer dan welkom om ons team te komen versterken. Heeft u vragen dan kunt u die aan de brigadiers stellen, zij staan u graag te woord.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena