AltenaSport

Twee maal brons voor Rick Sonnema in Luik

0

Zondag stond Luik in het teken van een groot internationaal karatetoernooi met 1109 inschrijvingen uit 24 landen. Rick Sonnema draaide lekker en scoorde tweemaal brons.

Rick Sonnema begon in de ochtend in de categorie onder de  21 jaar. Tegenover Frankrijk wist hij overtuigend te winnen waardoor hij in de halve finale stond. In deze ronde trof hij een sterke tegenstander uit Indonesië. Sonnema verloor deze wedstrijd nipt met 3-2. Verder had hij de wedstrijden met 5-0 gewonnen en dus had Rick recht op een herkansing.

In de herkansing stond Sonnema tegenover de Europees kampioen junioren, een hele sterke tegenstander met internationaal veel prijzen. Na een mooie partij won Rick overtuigend met 4-1 waardoor hij een zwaar bevochten 3e plaats veilig stelde.

In de middag kwam Sonnema uit in de categorie senioren. In de eerste ronde verloor hij nipt met 3-2 van zijn tegenstander uit Luxemburg. Maar door de finale te halen had Sonnema recht op een herkansing.

In de eerste herkansingsronde won Rick overtuigend met 5-0 van Engeland. Vervolgens ook met 4-1 van zijn Belgische tegenstander. De laatste herkansingsronde was tegen de zelfde tegenstander als bij onder de 21 jaar.

Opnieuw won Sonnema overtuigend met 4-1 van de Europees kampioen dat wederom een 3e plaats betekende.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena