Bommelerwaard

SMDB Zuilichem wordt aardgasvrij en fris

0

De gemeente hielp de School met de Bijbel in Zuilichem met hun aanvraag voor subsidie om hun schoolgebouw aardgasvrij te maken. Minister Ollongren honoreerde de subsidieaanvraag en stelt 350.000,00 euro ter beschikking om het gebouw aardgasvrij en fris te maken. Wethouder Adrie Bragt: “Wij juichen het initiatief van de school van harte toe. Als gemeente stimuleren we duurzame vormen van energie en willen we bijvoorbeeld toe naar aardgasvrije wijken. Dit is een inspirerend voorbeeld van hoe een school zelf met verduurzaming aan de slag kan gaan!”

Frisse school
Naast het aardgasvrij maken van de school wordt de school ook fris. Per jaar verblijven de leerlingen zo’n duizend uur in het schoolgebouw. Duizend uren waarin de verwarming vaak letterlijk staat te loeien. Het binnenklimaat is voor een groot deel niet prettig. Ook verbetering van het binnenklimaat pakt de school aan.

Logische stap
Na de installatie van zonnepanelen en LED-verlichting zag  de directeur van de school, Hans van Leerdam, het aardgasvrij en fris maken van het gebouw als een logische vervolgstap: “Dit renovatieproject kan ons alleen maar winst brengen. Wij gaan voor een 100% duurzaam gebouw dat nog jaren mee kan. Onze leerlingen vormen de toekomst en zijn het meer dan waard in een prettige en toekomstbestendige omgeving onderwijs te krijgen!” De realisatie staat gepland in 2020.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard