Altena

Slechte verlichting Kurenpolderweg in Hank wordt vervangen

0

Het College van de gemeente Werkendam heeft besloten om betere verlichting aan te brengen langs het fietspad aan de Kurenpolderweg in Hank. Dit naar aanleiding na vragen van de CDA-fractie van Altena.

De gemeente schrijft in een reactie “het verlichtingsniveau van het fietspad langs de Kurenpolderweg, het gedeelte ten zuiden van de Buitendijk, is niet passend bij het huidige gebruik. Wij hebben onderzocht op welke wijze het verlichtingsniveau van het fietspad verbeterd kan worden. Het enkel bijplaatsen van een aantal lichtmasten blijkt niet voldoende. Een geheel nieuwe indeling is noodzakelijk”.

Het college heeft besloten de vervanging en verbetering van de verlichting van het fietspad eerder uit te voeren in plaats van zoals gepland in 2025. ” wij gaan er vanuit dat de werkzaamheden reeds begin 2019 uitgevoerd kunnen worden. Hierbij zijn we wel afhankelijk van levertijden, de planning van netbeheerder Enexis en weersomstandigheden”.

Otto van Breugel, het CDA-raadslid dat de noodzaak van openbare verlichting onder de aandacht: ,,Ik ben blij dat, de signalen van ouders, die bezorgd zijn dat hun kinderen in het donker naar de sportvereniging moeten, serieus genomen zijn door het College en dat er een totaal nieuw verlichtingsplan komt en binnenkort wordt aangebracht op de Kurenpolderweg.”

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena