Altena

Protest tegen gaswinning bij Waalwijk Noord

0

In het Land van Heusden en Altena is een petitie gestart tegen extra gaswinning bij het gasveld ‘Waalwijk Noord’. Het besluit van minister Eric Wiebes roept steeds meer verzet op.

Het verzet tegen gaswinning in de regio zwelt aan. De partij AltenaLokaal is een actie gestart om de gasboring een halt toe te roepen. Inmiddels hebben een kleine 250 mensen de petitie ondertekend.

Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) heeft het bedrijf Vermilion Energy toestemming gegeven extra gas te winnen bij gasveld ‘Waalwijk Noord’, een gebied dat deels in Waalwijk, Heusden en Aalburg ligt.

Het CDA in Brabant stelt ook weer vragen over de gaswinning. De partij wil van Gedeputeerde Staten weten of de provincie ook actie onderneemt. En als de gaswinning onder Waalwijk en Aalburg toch door gaat, vindt het CDA dat de opbrengsten ten goede moeten komen aan de inwoners van deze gemeenten. Ook moet het Rijk opdraaien voor eventuele nadelige effecten.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena