AalburgAlmkerkAltena

Praktische zaken gemeenteraadsverkiezing Altena

0

Op woensdag 21 november 2018 kunt u stemmen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Altena. Wie mag namens u plaatsnemen in de gemeenteraad en beslissen over de plannen van de gemeente?

Het maakt niet uit in welk stembureau u stemt.
Op uw stempas staat het stembureau dat bij u het dichtstbij is. Maar misschien vindt u zelf een ander stembureau handiger. U kiest 1 van de 33 stembureaus uit. Hiernaast ziet u een overzicht van alle stembureaus in de huidige Altena gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Neem uw stempas en identiteitsbewijs mee.
U kunt alleen stemmen als u zich kunt legitimeren. Met de stempas laat u zien dat u een kiesgerechtigde bent. Met uw identiteitsbewijs laat u zien wie u bent. Een identiteitsbewijs is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument. Uw paspoort mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Iemand anders mag voor u stemmen
Lukt het u zelf niet om te stemmen op woensdag 21 november? Dan kunt u iemand machtigen om namens u te stemmen. Dat kan door de achterkant van de stempas in te vullen. Of door uiterlijk 16 november een schriftelijke volmacht aan te vragen. Meer informatie over hoe u iemand machtigt kunt u lezen op www.Altenakiest.nl.

Stempas kwijt?
Vraag op tijd om een nieuwe stempas. U kunt alleen stemmen met een stempas. Bent u uw stempas kwijt? U kunt om een nieuwe stempas vragen tot uiterlijk 12.00 uur op dinsdag 20 november 2018. Neem ook uw identiteitsbewijs mee als u een nieuwe stempas aanvraagt. Als u de oude stempas later toch nog vindt, mag u die weggooien. U kunt niet meer met de oude stempas stemmen.

Tip: maak slechts 1 vakje rood. Maakt u op het stembiljet meerdere vakjes rood? Of schrijft of tekent u op het stembiljet? Dan wordt het stembiljet ongeldig. Als u een foutje maakt bij het invullen, kunt u om een nieuw stembiljet vragen.

De voorzitter kan u eenmalig een nieuw stembiljet geven. Wilt u graag blanco stemmen? Doe dan helemaal niets met het stembiljet. Als u toch op het stembiljet schrijft, wordt uw stem namelijk
ongeldig.

Nog geen idee op wie u gaat stemmen?
De online stemhulp geeft u inzicht in de standpunten van de politieke partijen. Volg de link op www.Altenakiest.nl. Ook staan er de komende periode verschillende debatavonden gepland waarbij de politieke partijen aanwezig zijn. De data vindt u op www.Altenakiest.nl.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg