Altena

Ouderen zien droomwensen vervuld worden

0

Ruim twintig ouderen zagen zaterdag 17 november hun droomwens in vervulling gaan. Van een rondvaart met de fluisterboot door de Biesbosch tot een dagje winkelen in Waalwijk en een diner met de complete familie. De speciale Droomwensendag werd mogelijk gemaakt door Rotary Club Altena en de Stichting Vrienden Stromenland. Op drie zorglocaties van De Riethorst Stromenland pakten ze flink uit met hun droomwensenproject.

Op zorglocaties Altenahove en Antonia in Almkerk en De Lemmenskamp in Woudrichem hangt sinds september een reuze dromenvanger in de hal. De kleurrijke wandversiering hangt vol briefjes met droomwensen. Ook mevrouw De Vries van zorglocatie Antonia hing in september haar droomwens op. “Ik wil graag nog eens leren bloemschikken.” Op Droomwensendag is het zover. Samen met medebewoners krijgt de bewoonster van Antonia een speciale bloemschikcursus aangeboden. Deze wordt verzorgd door bloemiste Hetty van Leeuwen van Bloembinderij Marangerie uit Dussen. Met mooie herfstspullen kwam ze naar Almkerk. “Al die moeite voor mij”, zei mevrouw De Vries.

Bloemen waren er ook bij de droomwens van mevrouw Knaap van zorglocatie De Lemmenskamp. Ze wilde haar dochter verrassen met een mooie bos bloemen. “Een kleine wens in uitvoering, maar een groots gebaar”, zei Jelle Nije van Rotary Club Altena (voorheen Woudrichem).

Winkelen in Waalwijk
Voor haar droomwens reist mevrouw Van Culemborg samen met een chauffeur en begeleiders af van Almkerk naar Waalwijk. Ze mag lekker een middagje gaan winkelen in het winkelcentrum waar ze vroeger zo vaak kwam. “Vijftig jaar geleden kwam ik al in De Els. Wat is er veel veranderd. Veel andere winkels nu. We hebben gezellig gewinkeld en een advocaatje gedronken op het terras. Ik heb een heerlijke dag gehad. En nog een mooi sjaaltje gekocht.”

Rotary-lid Piet van Rooij begeleidde de bewoonster van Altenahove tijdens haar shopavontuur. “Wij staan er niet bij stil hoe intens oudere mensen zo’n dag beleven. Voor ons is winkelen niets bijzonders. Als je in een verpleeghuis woont, kun je niet zomaar meer op pad. Voor haar ging vandaag echt een wereld open. Dat merk je aan de gesprekken, dat zie je aan de stralende lach. Heel bijzonder dat we haar deze belevenis te kunnen aanbieden.”

Intense belevingen
Ook op zorglocatie Altenahove waren er intense belevingen. Restaurant Altenahove was voor de gelegenheid ingericht als specialiteitenrestaurant. Leden van de Rotary serveerden de gerechten aan de speciale gasten uit. Aanwezigen genoten er van paling, mosselen of een gezellig samenzijn. Rotary-man Jelle Nije was zichtbaar geraakt door de dankbaarheid van de gasten. “We maken mooie herinneringen hier vandaag. Zo bijzonder om dit te mogen doen.”

Het hoogbejaarde echtpaar Van der Pluijm wilde graag nog eens samen met hun acht kinderen dineren. Een gouden bruiloft en een personeelsfeest zegden mevrouw Busser en mevrouw Van Andel af om bij het droometentje van hun ouders aanwezig te zijn. “Het was een behoorlijke uitdaging om echt allemaal aanwezig te kunnen zijn, maar we hebben er uiteraard alles voor over. We beseffen maar al te goed dat het weleens de laatste keer kan zijn dat we allemaal bij elkaar zitten aan tafel. Het is een onvergetelijke dag, voor ons allemaal”, zei dochter mevrouw Van Dongen.

Zeventig familieleden bij elkaar
Het gezelschap van mevrouw Rovers was zo groot dat de complete Almzaal op zorglocatie Altenahove voor haar als feestzaal was ingericht. Maar liefst veertig kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen kwamen oma verrassen. Mevrouw Rovers overzag vanaf de kop van de tafel tevreden het gezelschap. “Ik dacht niet dat mijn droom vervuld zou worden. Wie krijgt er nou zoveel mensen tegelijk aan tafel?” Chris Mezger van de Rotary knipoogde tevreden. “Dat hebben we met alle liefde en plezier gedaan, mevrouw Rovers. Wilt u een glaasje wijn?”

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena