AltenaSport

Mooie prestaties Biesboschzwemmers in en buiten Nederland

0

De Biesboschzwemmers waren de afgelopen week op twee wedstrijden vertegenwoordigd. In Eindhoven kwamen vier meisjes aan de start van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2018 (BWK) en in het Australische Adelaide was er deelname aan de Wereld Kampioenschappen reddend zwemmen. Op beide wedstrijden werd goed gepresteerd.

Records tijdens ‘Brabantse’
Aan het eerste weekend van de BWK2018 hebben Nicole Bogerd, Floor van Dijk, Romée van Rossem en Roos Suppers deelgenomen. Roos kwam als enige persoonlijk aan de start en zij wist haar persoonlijk record op de 100 meter vrije slag aan te scherpen. Aan het einde van de dag zwom ze samen met Nicole, Romée en Floor de 4×100 meter vrije slag estafette en wisten zij beslag te leggen op de zesde plaats. Nicole mocht als eerste beginnen en ook zij wist haar persoonlijk record aan te scherpen. De eindtijd van de dames was ruim zeven seconden sneller dan zij begin oktober lieten noteren. Volgend weekend mogen deze vier meiden opnieuw naar Eindhoven afreizen. Nicole, Romée en Roos starten dan op de 50m vrije slag en aan het einde van het kampioenschap zwemmen zij samen met Floor de 4×100 meter wisselslag estafette.

Nederlands Masters Record Françoise Duran
In Australie kwam Françoise Duran aan de start van de Wereld Kampioenschappen reddend zwemmen. Françoise zwemt bij de Biesboschzwemmers, maar kwam daar namens de Amersfoortse Reddingdsbrigade aan de start. Françoise startte op vier onderdelen en op het laatste onderdeel, 100 meter popduiken met zwemvliezen, wist zij het Nederlandse Masters Records bij de 45 tot 49 jaren met enkele seconden aan te scherpen. Op dit nummer behaalde zij ook haar beste prestatie, ze werd tiende van de wereld. Bij dit nummer is het de bedoeling om na 50 meter met zwemvliezen een pop op te duiken en deze naar de wateroppervlakte te brengen en dan naar de finish te brengen. Een dag eerder had Françoise het Nederlandse Masters Record op een ander onderdeel op 0,01 seconde gemist. Volgend jaar komt Françoise bij de 50-plussers aan de start en zij heeft dan diverse mogelijkheden om records aan te scherpen.

Het laatste weekend staat dus in het teken van het tweede weekend van de Brabantse Winter Kampioenschappen en daarna volgen nog diverse wedstrijden. Op 22 december zijn de clubkampioenschappen in Andel en dat zal waarschijnlijk de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar zijn.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena