Bommelerwaard

Mijn Park – Hemmy van Eck

0

Nog bijna dagelijks ziet hij het voor zich. Compleet met vrijwel alle details. Van de goudvissen in de heldere gracht tot de ronde banken die de muziektent flankeren. Als hij zijn ogen dicht doet tenminste. Want de werkelijkheid is anders. Hemmy van Eck (geboren in 1930) zit ‘vastgekleefd’ aan zijn muziektent in het Lage Singelbolwerk. Wat zou het een wonder zijn wanneer hij nog zou meemaken dat de muziektent weer de oude luister krijgt.

Bommelaar Hemmy van Eck denkt nog veel aan de concerten die Harmonie Kapel Generaal Karel van der Heyden jaarlijks gaf op Hemelvaartsdag. Wat waren dat mooie dagen voor Zaltbommel. Gezinnen liepen uit voor de muziek en de sfeer. Maar op dit moment is het vergane glorie. Maar er is hoop.

Minstens. Want de Muziektent richt zich op. Het is de bedoeling dat er weer evenementjes gaan plaatsvinden. Kleinschalig. Voor de Bommelaar maar ook voor mensen van buiten zou dat heel bijzonder zijn, aldus Hemmy.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard