AltenaBommelerwaardSport

Marianne Vos wint als eerste vrouw de prestigieuze AIOCC-award

0

Tijdens een bijeenkomst van de belangenvereniging van grote wielerorganisaties (AIOCC) is de jaarlijkse AIOCC-award uitgereikt aan Marianne Vos, ze volgt daarmee Peter Sagan op die deze prijs vorig jaar in ontvangst nam. Vos is niet alleen de eerste uit Nederland die deze prijs in ontvangst mocht nemen maar ook de eerste vrouw.

Deze prijs is bedoeld voor renners die van grote verdiensten voor de wielersport hebben betekend, en die wordt sinds 1960 jaarlijks uitgereikt. Naast Peter Sagan wonnen ook Eddie Merckx en Benard Hinault deze onderscheiding

Overigens is Vos terug in het veldrijden. Zondag komt ze in actie in de wereldbekercross in Koksijde (België).

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena