AltenaSport

Marianne Vos werkt goede generale af richting EK veldrijden

0
Er staat een belangrijk crossweekend voor de deur. Zondag gaat Marianne Vos van start op het Europees kampioenschap veldrijden. Marianne crosst ’s middags bij de elite (13.45 uur).

Marianne is bezig met een uiterst succesvolle crosscampagne. Tot dusver eindigde ze in alle veldritten van dit seizoen op het podium, waarvan vijf keer op de hoogste trede. “Ik stond er fysiek behoorlijk voor toen ik begon met crossen en heb de goede lijn van de weg doorgetrokken. Ik ben me bewust van mijn favorietenrol. Maar ik weet ook dat ik niet dusdanig heb gedomineerd, dat die Europese trui nu al in de zak zit. Er wacht zondag weer gewoon een nieuwe wedstrijd waarin alle crossers aan de start kans hebben op een goed resultaat.”

Het parcours is gevarieerd en tevens snel, zo merkte Marianne bij de verkenning. “Als je in vorm bent, dan maakt het niet zo uit waar je rijdt en kun je veel aan. Er zitten snelle stroken in, maar ook stukken waarin het aankomt op techniek. De omloop laat zich enigszins vergelijken met afgelopen zondag, in de Superprestige-cross in Ruddervoorde. Daar zaten alleen iets meer korte hellingen in. Wat dat betreft heb ik een goede generale afgewerkt.”

Bron: waowdealsprocycling

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena