AltenaSport

Marianne blijft wereldbekerklassement aanvoeren

0
Marianne Vos gaat ook na de cyclocross in Koksijde aan de leiding in het wereldbekerklassement. Ze startte furieus, maar bleek niet haar sterkste dag te hebben en eindigde als twaalfde. Inge van der Heijden presteerde prima met als resultaat een zeventiende notering in de uitslag. Denise Betsema won.

Marianne keerde terug na een korte break en wilde zich duidelijk aan het publiek laten zien. “Ik had een goede start, maar merkte dat ik niet door kon trekken. Toen heb ik geprobeerd m’n eigen tempo te pakken. Helaas was het een grote worsteling vandaag. Er zat niet meer in. Wat nu te doen? Goed trainen en dan door naar de volgende cross.”

Inge kan goed leven met haar zeventiende plaats. “Mijn start was prima. Maar toen we voor het eerst de zandbult op stormden, ging het er zoals wel vaker chaotisch aan toe. Ik verloor wat terrein, maar vocht terug en schoof later weer enkele plaatsen op. Het gevoel was goed. Uiteindelijk bleef ik hangen rond de zeventiende plaats”, zegt ze. “Het parcours lag er vandaag heel zwaar bij. Andere jaren was er een mooi spoor dat je langer fietsend kon volgen. Dit jaar was er veel meer loopwerk.”

Bron: Waowdealsprocycling

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena