Bommelerwaard

Maandag 3 december controlebericht NL-Alert

0

Maandag 3 december om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht. NL-Alert is het alarmmiddel voor op uw mobiele telefoon. Ontvangt u het controlebericht op uw mobiel, dan weet u dat uw telefoon juist is ingesteld.

Waarom NL-Alert?

Bij een ramp bij u in de buurt, kan de overheid u via NL-Alert informeren en alarmeren. Op uw mobiel ziet u wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Ziet u een NL-Alert? Informeer en help de mensen om u heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Veel telefoons zijn al ingesteld

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet u dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel uw mobiel in.

NL-Alert nu ook op digitale vertrekborden

Nieuw is dat NL-Alert uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving. Zo is NL-Alert vanaf 3 december ook te zien op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Het is de eerste keer dat het controlebericht op vertrekborden wordt getoond.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard