Bommelerwaard

Hendrik heeft wel gehoord dat er regels gaan komen voor het uitlaten van honden

0

Bijna dagelijks komt hij in ‘zijn’ park. Hendrik Leverink, alweer wat jaartjes met pensioen. Hij woont al 36 jaar in de binnenstad van Zaltbommel en was een werkzaam leven lang arbeidsbemiddelaar bij het arbeidsbureau hier ter stede. Geen Bommelaar van geboorte, maar hij voelt zich erg verwant met de stad en haar inwoners. Hij heeft een zwak voor ze. “Ze kunnen mekaar niet missen, maar kibbelen kunne ze ook best”, vertelt hij met een brede grijns om de mond. Hij herinnert zich hoe hij tijdens zijn werk een gesprek voerde met twee Bommelaren. Die kregen het aan de stok over een recept: hoe maak je nou de beste ‘groen-met-witte’ klaar? Ze kwamen er niet uit en gingen bijna op de vuist. Maar een minuut later was het weer goed hoor en waren ze de beste maatjes.”

Paar vaste plekjes in het park heeft hij. Eentje is het bankje tegenover de muziektent. Uren kan hij daar zitten. Een praatje met iedereen die dat wil. Een hond heeft hij zelf niet, maar hij stoort zich er niet aan. Hendrik heeft wel gehoord dat er regels gaan komen voor het uitlaten van honden. “Ik vind het helemaal geen probleem hoor. Heb hier nog nooit last gehad van een hond, allemaal vriendelijke beesten. En weet je wat ik belangrijk vind. Mensen die met hun hond hier wandelen, maken zo makkelijk contact met elkaar. Het is een sociale factor van belang. Als ze zonder hond zouden lopen, zouden ze misschien kortaf groeten, maar met hond ontstaat er al gauw een gesprek. Dat is iets wat je volgens mij niet moet onderschatten.”

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard