AltenaSport

Drie Stehmann-Viking-rijders finishen knap in top-20

0

Bij de turbulente start van het marathonseizoen manifesteert de Stehmann-Viking-ploeg zich uitstekend. Ook in Haarlem was er met drie rijders in de top-twintig weer een mooi succesje te vieren.

Na de harde, maar spectaculaire wedstrijd van een week eerder in Heerenveen, stonden de vier Stehmann-Viking-rijders zaterdag weer scherp. Met de vijfde KPN Marathon Cup-wedstrijd stond in Haarlem een race op het programma die op goed ijs verreden zou gaan worden. De temperatuur is in heel Nederland gedaald en het was dan ook afwachten wat voor wedstrijd het zou gaan worden; temeer omdat donderdag de ‘Trachitol Trophy’, een slopende marathon-vierdaagse, van start gaat.

In Haarlem werd Stehmann-Viking-rijder Jesse Vriend op de voet gevolgd door NH Sport, onderdeel van omroep Noord-Holland. Dat gaf hem wat extra druk mee in een wedstrijd die maar langzaam op gang zou komen. In de eerste deel van de wedstrijd waren er wel wat ontsnappingen, maar die werden allemaal weer teruggegrepen. Vriend, Danny Stam en Robert van Dalen zaten voortdurend attent voorin en sprongen om beurten mee. Ook Sjors van der Meer kwam beter in de wedstrijd en nestelde zich in de kop van de wedstrijd. Het was een kwestie van hollen en stilstaan en niemand kwam weg. Met het rondebord op 60 was er een premiesprint. Stam, die daar alert op was, sprong net voor dat moment weg en wist de sprint te winnen, waarna hij weer terug werd gepakt. Van der Meer kreeg het ondertussen zwaar, maar kwam tot 4/5 keer terug. Met nog vijftig ronden te gaan, besloot ploegleider Mario Donker dat de rijder uit Boskoop de wedstrijd mocht verlaten, om hem zo te kunnen sparen voor de aanstaande 4-daagse.

Het tempo werd weer opgevoerd en het peloton leek meerdere keren te breken. Alles kwam uiteindelijk toch weer bij elkaar en daarmee lag een massasprint in de lijn der verwachting. Met nog twintig ronden te gaan sprongen vijf rijders weg. De snelheid ging omhoog, maar Stam, Vriend en Van Dalen zaten goed. Het spel was volledig ‘op de wagen’ en de ene na de andere viel van het peloton af. De groep van Stam, Vriend en Van Dalen kreeg de bel op zes ronden voor het einde. Stam reed echter nog net voor de groep en streed daar voor plek veertien. Hij hield zijn positie niet en werd teruggepakt. De rest ging sprinten. Daarin snelde Vriend naar de 16 e plaats, Van Dalen kwam als 17 e over de meet en Stam finishte op de 19 e plaats. Sjoerd den Hertog was uiteindelijk de snelste van iedereen. Hij won, voor Crispijn Ariëns en Peter Michael.

In de wedstrijd die geleidelijk aan op gang kwam, leverden de mannen van Team Stehmann-Viking een hele nette prestatie met drie rijders in de top-20. Vriend was zelfs de beste Jongere van de dag en Stam werd in datzelfde klassement tweede. In het algehele jongerenklassement staat Vriend nu op plek drie en Stam op de vierde stek. In het ploegenklassement is de formatie van ploegleider Donker nu gestegen naar de achtste plaats.

Het topresultaat is een prachtige opmaat richting de Trachitol Trophy’, de 4-daagse die donderdag start in Breda. De ploeg hoopt dan ook op de steun en aanmoedigingen van veel supporters langs hun veredelde thuisbaan. Daarna zijn Utrecht en Hoorn aan de beurt. De finale vindt plaats in Groningen en is vanaf 16.15 uur te volgen via NPO Studio Sport.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena