Bommelerwaard

Dorpsplatform Nieuwaal boos over schrappen dienstregeling Ariva

0

Het dorpsplatform in Nieuwaal moest afgelopen week van reizigers horen dat Ariva met ingang van 11 december de dienstregeling op Nieuwaal zal schrapen, en daar zijn ze op zijn zachts gezegd behoorlijk boos over. Maar ook de gemeente Zaltbommel die al in augustus te horen kregen dat Ariva Nieuwaal niet meer zal aandoen heeft volgens het dorpsplatform behoorlijk tekortgeschoten in het feit dat ze niets hebben laten weten.

Jaarlijks wordt er in het voorjaar gekeken naar bezoekersaantallen, aansluittijden op andere lijnen en de trein, kosten etc.  Als input en als klankbord wordt onder andere het ROCOV gebruikt ( ROCOV Gelderland behartigt de belangen van de OV-reiziger in Gelderland. Het ROCOV (Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer) is een vereniging van verschillende consumentenorganisaties die gezamenlijk adviseren aan de vervoerders en de OV-autoriteit (provincie Gelderland). Uit deze informatie wordt een nieuw concept busdienstregeling opgesteld.

De volgende stap in het bepalen van een nieuwe regeling is door het concept voor te leggen aan onder andere de gemeente en provincie. Zaltbommel heeft deze nieuwe busdienstregeling in augustus al gezien maar op andere zaken gelet dan het gegeven dat de bus niet meer door Nieuwaal gaat. De voorzitter Peter van Empel van de dorpsraad heeft aan de gemeente aangegeven dat ze hier wel alert op moeten zijn, en dat ze dit op zijn minimaal moeten doorgeven aan de dorps coördinatoren die het vervolgens aankunnen aankaarten bij de dorps- en wijkraden. Neemt niet weg dat het dorpsplatform het meest ontevreden is op Ariva met betrekking slechte communicatie van de openbaarvervoerder.

Het dorpsplatform heeft nog wel bezwaar aangetekend, maar dat de kans dat Ariva de nieuwe dienstregeling nog gaat aanpassen is uiterst klein. Het komt er dus op neer dat deze onacceptabele busdienstregeling door gaat zodat Nieuwaal compleet wordt overgeslagen. Bijzonder zuur voor de OV-reizigers uit Nieuwaal (met name scholieren en ouderen). Ze zullen noodgedwongen op hele korte termijn alternatieven moeten bedenken. Het dorpsplatform raad gedupeerde reiziger nog wel aan om ook bezwaar aan te teken bij Ariva en het ROCOV.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard