Bommelerwaard

De Virieupark, nieuwbouw in Zaltbommel

0

In het oude vestingstadje Zaltbommel ontstaat het nieuwbouwplan De Virieupark. De bouw van fase 1 is gestart! Op de plek waar vroeger de Van Voordengieterij voor scheepsschroeven stond, verrijst nieuwbouwplan Virieupark. Achter de villa’s aan De Virieusingel komen zo’n 100 woningen die qua stijl mooi aansluiten op de huidige bebouwing. Met elementen als erkers, veranda’s en opvallende gevels.

In Virieupark krijgt elke woning zijn eigen uitstraling. Ook de openbare ruimte blijft in stijl met de omgeving. Deze wordt namelijk gebaseerd op de ideeën van stadsarchitect F.W. de Virieu, waaraan de wijk zijn naam te danken heeft.

Om de nieuwbouw-koopwoningen zo eerlijk mogelijk te verdelen heeft het gemeentebestuur van de gemeente Zaltbommel inschrijvings- en toewijzingsregels voor nieuwbouwkoopwoningen opgesteld. Het komt erop neer dat je ingeschreven moet staan op de wachtlijst van de gemeente Zaltbommel om kans te maken op een nieuwbouwwoning in De Virieupark. De toewijzing vindt plaats op basis van de plaats op deze wachtlijst, waarbij eerst de langst genoteerde ‘starter’ en vervolgens de langst genoteerde ‘doorstromer’ aan bod komt.

De uitgebreide toelichting over de toewijzingsregels is te vinden op de website van de gemeente. Daar kun je je ook inschrijven voor de wachtlijst. Meer weten? Neem dan contact op met de gemeente Zaltbommel via 14 0418.

De bouw van de eerste fase is in november 2018 gestart, naar verwachting wordt de laatste woning in het vierde kwartaal van 2019 opgeleverd.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard