Altena

COLUMN GERARD PAANS | De fractievoorzitter met het oog op Altena

0

Afgelopen week met de fractie en (ex)wethouder de afgelopen periode geëvalueerd en ook teruggekeken naar ieder zijn of haar aandeel in de afgelopen jaren. En dan zit er best veel ervaring aan de tafel….. Mooi om onze betrokkenheid naar de samenleving te beleven, maar ook om die naar elkaar toe te zien. Al jaren een hechte groep van verschillende personen, maar altijd met een doel, we doen het voor de samenleving en het algemeen belang. Geen haantjes of andersoortig dierengedrag, maar het algemeen belang dienend.

Ben er trots op en vereerd mee, om daar ruim 12 jaar fractievoorzitter van te zijn geweest. En dat is best lang, want ben ook nog een periode vice fractievoorzitter geweest. Heb het altijd graag gedaan. Het is een lange periode geweest met veel bestuurlijke hoogtepunten en uiteraard ook dieptepunten. Zou zo nog eens een column kunnen worden.

Terugkomend op de fractie. Zoveel jaren samen schept een band met elkaar. Niet alleen politieke zaken met elkaar gedeeld, maar zeker ook zaken die de mens achter de lokale politicus raken. De geboorte van kinderen, trouwen van kinderen, overlijden van ouders, ziekenhuisopnames, huwelijksjubilea, eigenlijk te veel om op te noemen. De laatste periode was voor mijzelf wel een zware periode. Het leed raakte mij wel heel erg hard, maar kon gelukkig altijd op de steun en het vertrouwen van de fractie rekenen. En door het vertrouwen en die steun heb ik het de afgelopen jaren kunnen en mogen doen.

Maar waar doe ik het dan eigenlijk voor en waarom ga ik nog een periode door.
Ik doe het voor u, om het verschil te mogen en te kunnen maken. Een luisterend oor, kijken naar de mogelijkheden en ook realistisch blijven. Geen stoeptegelpolitiek maar het algemeen belang dienend, uiteraard rekening houdend met wat het CDA in het verkiezingsprogramma heeft beloofd. Want je bent net zo goed als je polsstok lang is. Als er geen ruimte is of dogma’s voeren de boventoon, dan ben je zo klaar. Zonder speelruimte geen politiek. En die ruimte heb ik altijd gekregen en mogen ervaren.

Samen met de fractievoorzitter van onze coalitiepartijen van de afgelopen jaren hebben we de klus mogen klaren binnen de gemeente Werkendam. Want politiek is pas leuk als er meerdere partijen zijn. Waar geef en gun je elkaar ruimte, waar ben en blijf je principieel, zijn het de principes of prevaleert het algemeen belang nu.

Onze gemeente gaat op in Altena, altijd een wens van mij geweest. Daarbij altijd aangegeven dat de inwoners daar achter moesten staan. Deze periode werd de druk opgevoerd vanuit de Provincie. Het bedrijfsleven was een groot voorstander van één Altena en onze inwoners dachten daarover zeker nog verschillend. Van moet dat nu, tot morgen één Altena. Daarbij hebben wij samen met u onze afwegingen gemaakt en als CDA gekozen voor één Altena. Dit betekent het einde van de gemeente Werkendam maar we gaan met elkaar op naar Altena 2019.

Dank voor het vertrouwen en heb het graag voor u en met u gedaan!

Gerard Paans
Fractievoorzitter CDA Werkendam

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena