BommelerwaardMaasdrielZaltbommel

Cliëntenraad sociaal domein Bommelerwaard zoekt nieuwe leden

0

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel willen hun dienstverlening zo goed mogelijk inrichten en laten aansluiten op de behoefte die er leeft onder haar inwoners.  Dit doen zij met behulp van een cliëntenraad. De cliëntenraad adviseert het college over het beleid van de gemeente en de uitvoering daarvan. De cliëntenraad is voor de komende periode van vier jaar weer op zoek naar nieuwe leden.

Wie kan er deelnemen in de cliëntenraad?
Inwoners van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel die een recht ontlenen aan de Wmo, de Jeugdwet, de Participatiewet of de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening kunnen zich beschikbaar stellen als lid van de cliëntenraad.
Wat doet een lid van de cliëntenraad?
Een lid fungeert als centraal aanspreekpunt van het college voor de vorming, uitvoering en evaluatie van het gemeentelijke beleid ten aanzien van het sociaal domein (de terreinen jeugd, Wmo, schuldhulpverlening en participatiewet). Hij of zij volgt de relevante ontwikkelingen hierbinnen, signaleert knelpunten en adviseert het college gevraagd en ongevraagd. Het streven hierbij is om te komen tot coproductie tussen de gemeente en cliëntenraad wat betreft de ontwikkeling van beleid binnen het sociaal domein. De huidige cliëntenraad heeft in de afgelopen periode de gemeenten geholpen met het aanpassen van de minimaregelingen. Daarnaast hebben zij ook de aanvraagformulieren geëvalueerd.

Bekijk het volledige functieprofiel (PDF, 13.7 kB).

Interesse
Kandidaten die geïnteresseerd zijn in het werk van de cliëntenraadkunnen hun belangstelling t/m 16 december 2018 kenbaar maken bij de cliëntenraad. Dit kan door een sollicitatiebrief te sturen naar info@maasdriel.nl t.a.v. Bastiaan Minderhoud onder vermelding van: Sollicitatie lid cliëntenraad sociaal domein Bommelerwaard.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard