Bommelerwaard

Buurtbemiddeling zoekt bemiddelaars in gemeente Maasdriel

0

Burenruzies komen overal voor. Een burenruzie die onschuldig begint en uit de hand loopt, of een kleine ergernis die steeds hoger oploopt. Buurtbemiddeling vergroot in Nederland al meer dan 20 jaar de leefbaarheid en veiligheid in de buurt en stimuleert het prettig omgaan tussen buurtgenoten. In 300 (in bijna 80% van de) gemeenten in Nederland is buurtbemiddeling inmiddels beschikbaar. In 2019 start ElkWelzijn met Buurtbemiddeling in de gemeente Maasdriel.

Vrijwilligers gezocht
Vrijwillige buurtbemiddelaars helpen buren te zoeken naar een oplossing die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is. Zij doen dat in een bemiddelingsgesprek, waarin twee bemiddelaars samen met de beide buren om de tafel gaan zitten. Daaraan voorafgaand hebben ze de partijen al individueel gehoord. ElkWelzijn zoekt vrijwilligers die beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven. Vrijwilligers krijgen een uitgebreide training in het voeren van bemiddelingsgesprekken.

Het gaat om boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost gemiddeld enkele, zelf te plannen (avond)uren per maand. Daarnaast is er geregeld een bijeenkomst met collega-bemiddelaars om ervaringen uit te wisselen en wordt u begeleid door de coördinator van het project. Mensen die hierin een uitdaging zien en een steentje willen bijdragen aan de leefbaarheid, kunnen zich nu opgeven om buurtbemiddelaar te worden.

Buurtbemiddelaar iets voor u?
Stuurt u Buurtbemiddeling een kort mailtje met uw gegevens, dan nemen wij contact met u op buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. Meer informatie: tel. 0345 515 227 of www.elkwelzijn.nl/Buurtbemiddeling

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard