Bommelerwaard

Buitengebied Brakel en Poederoijen aantrekkelijker door aanplant inheemse bomen en struiken

0
????????????????????????????????????

Bewoners in het buitengebied van Brakel en Poederoijen planten dit najaar 3.835 struiken, 22 knotbomen, 17 laanbomen en 100 hoogstamfruitbomen. Op zaterdag 24 november 2018 is de feestelijke uitdeeldag van streekeigen plantmateriaal aan deelnemers van het project ‘Brakel en Poederoijen in het Groen’ bij Brasserie De Buurman aan de Maasdijk 84a in Poederoijen.

Uitdeeldag
Dorpsraad Poederoijen en wethouder Gijs van Leeuwen openen de uitdeeldag. Samen met deelnemers delen zij de eerste boom uit. Aansluitend geeft adviseur Saskia Bemer van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een instructie aan de deelnemers over de aanplant en snoei van onder meer fruitbomen. Hierna kunnen de deelnemers hun plantmateriaal afhalen.

Gevarieerd inrichtingsplan op eigen perceel
Alle deelnemers aan het project maakten samen met een adviseur van SLG voor hun eigen perceel een inrichtingsplan, dat aansluit bij het omliggende landschap. Door aanplant van streekeigen soorten maken we het landschap weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorie krijgt het perceel en het omliggende landschap meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan.

Project Brakel en Poederoijen in het Groen
Een groep actieve bewoners uit Brakel en Poederoijen startte onder begeleiding van SLG met het bewonersproces Levend Landschap. Eén van de initiatieven is om het buitengebied van de twee dorpen te verfraaien en aantrekkelijker te maken met meer streekeigen beplanting. Hiervoor startten zij het beplantingsproject ‘Brakel en Poederoijen in het Groen’. Bij dit project werken de Dorpsraad Poederoijen, gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland en SLG samen om het buitengebied van de dorpen landschappelijk te versterken.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard