Altena

In Werkendam opgerichte baggerbedrijf is koninklijk onderscheiden

0

Het in Werkendam opgerichte baggerbedrijf Van Oord is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander onderscheiden met het predicaat Koninklijk. Samen met ruim 450 relaties werd tijdens een internationaal symposium het 150-jarig jubileum gevierd in de Laurenskerk in Rotterdam. CEO Pieter van Oord nam daar de oorkonde in ontvangst uit handen van Jaap Smit, commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland.

Jaap Smit, commissaris van de Koning: ‘Rotterdam is trots, Zuid-Holland is trots en Nederland is trots. Van Oord gaat als Koninklijke onderneming een hopelijk fraaie toekomst tegemoet.’

Familiebedrijf Van Oord heeft haar wortels in Werkendam en is in 1868 gestart als zelfstandig ondernemer door grondlegger Govert van Oord. In 150 jaar is Van Oord uitgegroeid tot een internationale aannemer op het gebied van baggeren, olie & gas infrastructuur en offshore wind. Diverse overnames en fusies hebben ervoor gezorgd dat de onderneming deze groei kon doormaken. Inmiddels is de vijfde generatie van de familie Van Oord werkzaam bij het bedrijf.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena