Altena

Mijn Huis Op Maat in de gemeente Altena

0

Alles over een leven lang veilig en comfortabel wonen. Hier heb ik veel meer invloed op dan ik dacht! Dat is het doel van een nieuw project in de huidige 3 gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem, per 1 januari 2019 de nieuwe gemeente Altena.

Trema Welzijn heeft enthousiaste vrijwilligers aangetrokken om dit project vorm te geven. Door de vrijwilligers Arda Veenhof, Saskia Breebaart en Kees Braat werd vanmorgen een presentatie gegeven aan vrijwilligers en Trema medewerkers.

Gelukkig ouder worden in je eigen huis, hoe doe je dat? Geluk bereik je door zo min mogelijk ongeluk. Goed voorbereid naar de toekomst kijken is het doel van het project. Wat wil Huis op Maat bereiken? Bewustwording en goede informatie verstrekken. Met een lage drempel voor actie. Eenvoudiger maken om ook echt iets te gaan doen in de woning.

Wat moet er gedaan worden? Wat heb ik nodig? Waar kan ik het krijgen? Wie kan het doen? Op al deze vragen wordt in de presentaties antwoord gegeven. Er is een folder beschikbaar. Een online platform www.mijnhuisopmaat.nl. Hier kan een huistest online ingevuld worden.

Maar men kan ook een huisbezoek aanvragen door een woonscanner. Dit contact loopt via Loket Altena. Samen checkt u uw huis en na afloop krijgt u een persoonlijk woonadviesrapport. U kunt daarna zelf aan de slag gaan of er een professional bij halen. Die keus is aan u!

De woonscanners zijn ook door Trema Welzijnsorganisatie opgeleide vrijwilligers. Coördinator is Johan Sperber.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena